Ürünlerimizle ilgili teknik destek almak için telefon, whatsapp yada sms ile iletişime geçebilir ya da aşağıdaki benzer konular arasından araştırabilirsiniz.
-
Tank Dolu Fakat Musluktan Su Akmıyorsa
A: Su deposunun tankının havası bitmiş olabilir tank üzerinde sibop yeri mevcuttur sibop yerine bir şey ile bastırarak basınçlı hava olup olmadığını kontral edin. Eğer basınçlı hava yok ise tanka bir pompa vasıtasıyla 7 Psi ye kadar hava basın.
B: Ayrıca Tank vanası da bozuk olabilir. Tank dolu, havası tamam fakat yinede su akmıyorsa tank vanasını kontrol ederek tamir edin ya da yenisiyle değiştirin.
C: Membran tıkanmış olabilir.Yenisiyle değiştirin.
D: Tank ile musluk arasına takılı olan Post karbon filtre tıkanmış olabilir tank vanasını kapatın ve butarafa bağlı olan hortumu sökün, sonra tank vanasını açın burada su var, hortumu tekrar taktığımızda fakat post karbondan sonra su yok ise post karbonu değiştirin.
E: Musluğunuz arızalanmış olabilir. Musluk altındaki hortumu söktüğünüzde su akıyor fakat musluktan su akmıyorsa ise musluğunuzu tamir ettirin yada yenisiyle değiştirin.
-
Şu tankının havasını tamamladıktan birkaç gün sonra tankın havası tekrar boşalıyor.
A : Su tankının sibobu arızalanmış olabilir.
B : Su tankının membran zarı patlamış olabilir tankı yenisiyle değiştirin.
-
Su tankı normalden çok daha geç zamanda doluyor.
– 12 lt. lik su tankına sahip su arıtma cihazı ortalama 45 dk. ile 2 Saat arası bir zaman da dolar.
A : Şebeke suyu basıncı çok düşük olan binalarda bu problemlerle karşılaşılabilir. Kullanılan su arıtma cihazı pompasız ise pompalı bir cihaz ile değiştirilebilir ya da bir pompa takımı sonradan cihaza takılabilir
B : Cihaz pompalı ise özellikle membran filtre veya post karbon filtre ya da üçlü ön filtre tıkanmaya başlamış olabilir.
C : Su arıtma cihazının giriş suyu vanası kısılmış olabilir .
-
Musluk kapalı, Tank dolu fakat atık su durmayıp devamlı akıyor.
A: Dört yönlü şatof valf arızalanmış olabilir yenisi ile değiştirin.
B: Membran fitrenin housing temiz su çıkışında bulunan çek valf arızalanmış olabilir yenisiyle değiştirin.
C: Cihaza giriş suyu basıncı çok yüksek olduğu zaman yine atık suyu kesmeye bilir basınç ayarlayıcı kullanarak giriş suyu basıncının 4 – 5 bar civarına düşürün.
D: Su tankının hava basıncı çok yüksek olabilir depo boş iken 7 Psi olmasına dikkat edin.
E: Membran filtre Ya da membran kabı hausingi zarar görmüş olabilir yenisiyle değiştirin.
-
Suyun tadı acı ya da kokuyor .
A : Arıtılmış Suyun pH değeri 7’ nin altında olduğu zaman suyun tadı acı olarak alınabilir zamanla bu acı tat geçecektir. İsterseniz ph değerini 7’ ye çıkaracak bir Ph filtre ya da mineral filtre kullanarak bu problemi daha çabuk çözebilirsiniz.
B : Post karbon filtrede sorun olduğu zaman da bu problemler olabilir. Yenisi ya da iyisi ile değiştirin.
C : Şebeke suyunda Klor oranı çok fazla olduğunda zaman ya da ön filtrelemede 3 . filtreyi blok karbon filtre yerine sediment filtre kullanıldığında 2. aşamadaki karbon filtre nin yeterli olmaması sebebiyle suda koku olma ihtimali vardır. Standart olarak 1.filtre Sediment, 2.filtre GAC Karbon, 3.filtre Blok karbon olarak tercih edilmelidir.
-
Arıtmadan çıkan temiz suyun içinde kireçe benzer beyaz parçalar ya da baloncuklar var.
Bu parçacıklar kireç değil oksijenden kaynaklanan küçük kabarcıklardır. Bir bardak ya da sürahide bekletildiği zaman bunların bir müddet sonra kaybolduğunu görürsünüz. Bu düşündüğünüzün aksine zararlı değil sağlıklı faydalı bir şeydir. Bazen de musluktan suyun çok hızlı akması ile bu görüntü ortaya çıkabilir tankın hava basıncının biraz düşürülmesiyle bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.
-
Su Arıtma Cihazlarında Membran Arızaları
Cihazlarda kullanılan standart membranlar zamanla suyun kirlilik derecesine göre arıza verebilmektedir.Bu süre 3 ay ile 3 yıl arasında yada daha fazla olabilir.
Peki bazı arızaları nasıl anlarız.
A : Ölçme cihazları yardımıyla suyun bazı değerleri ölçülür. Menbranın temizlemediği anlaşılırşa yenisi ile değiştirilir. B : Suyun çok az arıttığı ya da hiç arıtmadığı gözlemlenirse . Membran tıkanmış olabilir yenisi ile değiştirilir. C : Suyun çok fazla arıttığı gözlemlenirse. Membran zarı yırtılmış olabilir yenisi ile değiştirilir.
-
Su arıtma cihazlarında atık su konusu.
Bütün Reverse Osmosis sistemi kullanan su arıtma cihazlarında % 60 oranında atık su olur. Bu oran aşağı çekildiğinde suyun kalitesi düşer. Bu aynen meyve yada başka bir şeyi yıkadığımızda akıttığımız suya benzer. Nasıl ki meyve üzerinde birikmiş kiri vs. su ile yıkayıp atıyorsak , filtre üzerine birikmiş kirleri vs. de aynı şekilde atmamız gerektiğindendir. İstersek bu atık suyu Banyo yada Wc temizliğinde, Bahçe sulamada, Çevre temizliğinde vs. kullanabiliriz. Bu atık su maliyet olarak çok gözüksede aslında basit bir şekilde hesapladığımızda bunun okadar da çok olmadığını görebiliriz.
Örneğin günde 5 Lt. temiz su alan bir ailenin atık suyu ortalama 7 Lt. dir.
Ayda 7 x 30 = 210 Lt. olur.
İSKİ nin 20.05.2019 fiyat listesine göre Konutların Tüm Kullanımları Konut 1 (0-15 m3/ay ) 1 m3 şebeke suyu KDV hariç 4 TL’dir.
1 m3 = 1 Ton = 1000 Lt. olduğuna göre.
210 Lt. = 0,84 TL yapar. Bu da demek oluyor ki atık suyumuzun bize aylık maliyeti 1 TL bile değildir.
Peki temiz suyumuzun maliyeti nedir ?
Ayda 5 x 30 = 150 Lt. Bunun da maliyeti 0,60 TL yapar.
Yani atık ve temiz suyumuzun bize aylık toplam maliyeti ortalama 1,45 TL’ dir.